Japan: “WK voetbal in 2022 als hologram uitgezonden”

  3D is in, 2D uit. Ten minste, dit lijkt zo sinds de komst van James Camerons Avatar. Nu belooft Japan dat als het in 2022 het WK voetbal mag organiseren, voetbalfans overal ter wereld 3D telecasts krijgen. Dat zegt de Japanse Voetbal Associatie.

  Dat zou ertoe kunnen leiden dat 360 miljoen mensen wereldwijd dan in 400 verschillende stadions de wedstrijden in 3D en op gigantische schermen zouden kunnen volgen.

  Het is zelfs mogelijk, beweert Japan, dat als de technologie zich snel genoeg ontwikkelt, de wedstrijden als een hologram op het veld zouden kunnen worden geprojecteerd. Dat zou het gevoel creëren van er écht live bij te zijn. Maar zelfs al is dit niet haalbaar, dan nog belooft Japan een ‘geweldig spektakel’, met meer dan tweehonderd HD-camera’s die de wedstrijden in 360 graden zullen filmen. Microfoons worden dan gebruikt om onder de mat het spelgeluid ultrarealistisch op te nemen.

  Bovendien zal alles ook nog eens groen zijn. Het is de bedoeling dat het gejuich en het gestamp op de tribunes een deel van het hightech-systeem van stroom voorziet.

  Is het mogelijk dat we in 2022 het ‘eerste futuristische voetbal’ te zien krijgen?

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd