Japan stuurt bedreigde karetschildpadden naar Singapore

Dertien bedreigde karetschildpadden die in Japanse gevangenschap zijn gebroed, gaan naar een aquarium in Singapore. Later dit jaar worden de dieren in het wild uitgezet. Weinig jonge karetschildpadden overleven in het wild door parasieten, voedseltekorten, predatie en menselijke activiteiten.

De vijf een-jaar-oude en acht twee-jaar-oude schildpadden zijn donderdag overgedragen aan Underwater World in Singapore. De ouders van de schildpadden zijn in 1997 en 2002 gedoneerd door Underwater World aan het Japanse Nagoya aquarium. Medewerkers van het aquarium gaan de zeeschildpadden in de gaten houden. Wanneer ze fit genoeg zijn, worden ze in september in de zee uitgezet.

De karetschildpadden hebben een hogere overlevingskans als ze in gevangenschap worden geboren. “We weten dat mensen de broedende zeeschildpadden storen”, vertelt Anthony Chang, curator van het Underwater Word. “De schildpadden worden meegenomen en opgegeten. De overlevingskans van baby’s is heel erg klein.” Schildpaddensoep is een delicatesse in delen van Azië.

Wanneer biologen de schildpadden uitzetten, dan krijgen de dieren speciale satellietapparaten mee. Zo kunnen wetenschappers de migratie van de dieren in de gaten houden. Ook is het dan mogelijk om de overlevingskans van de karetschildpadden vast te stellen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd