James Cameron verwezenlijkt Avatar-bossen in Nederland

Wilt u graag een bezoekje brengen aan de maan Pandora uit Avatar? Binnenkort kan dat in Zoetermeer, Nieuw-Vennep en Diemen. Regisseur James Cameron trekt zijn portemonnee en realiseert drie bossen in Nederland. Ook in veertien andere landen, zoals Haïti en Japan, worden nieuwe bossen verwezenlijkt. In totaal betaalt Cameron de realisatie van één miljoen bomen.

De Avatar-bossen in Nederland proberen het gevoel van de film over te brengen. Er komen zwerfpaden en droomplekken, die doen denken aan de bossen op de maan Pandora. Daarnaast komen er boomhutten in de wilgen te hangen, die ook in de beroemde 3D-film te zien zijn.

In Nederland worden in totaal een paar duizend bomen gepland. Het is mogelijk om de bossen nog groter te laten worden. Belangstellenden kunnen voor tien euro een boom kopen en zelf planten in één van de filmbossen.

WIST U DAT…

…de maan Pandora mogelijk echt bestaat?

Avatar is een sciencefictionfilm uit 2009. In het jaar 2154 gaat een aards mijnbouwbedrijf naar de prachtige maan Pandora om unobtanium, een kostbaar mineraal, te delven. Op Pandora leven de Na’vi, een soort menselijke wezens. Zij eren een heilige boom, de zogenaamde Tree of Souls. De mensen willen deze heilige boom kappen, omdat er veel unobtanium onder de boom ligt. Het resultaat is een strijd tussen de mensen en de Na’vi.

Bronmateriaal

ANP

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd