Italiaanse avonturier gaat een jaar op een ijsberg wonen

  bal

  De Italiaanse avonturier Alex Bellini is van plan om komende winter op een ijsberg te wonen. Hij blijft op deze ijsberg, totdat deze smelt of uit elkaar valt. Een gevaarlijke onderneming, want ijs moet niet onderschat worden.

  Bellini zet overigens geen doodgewoon tentje op. Hij wil ervaren hoe de kracht van een ijsberg op zee voelt, zonder te sterven. Vandaar dat hij een onverwoestbare capsule gebruikt. Deze capsule is tsunamiproof en biedt plaats aan maar liefst tien mensen. “Een ijsberg is zeer onvoorspelbaar en kan plotseling omvallen”, zegt Bellini. “In dat geval word ik bedekt onder honderden ton ijs. Een capsule verkleint het risico dat ik kom te overlijden.”

  Licht en sterk
  De capsule van Survival Capsule is licht genoeg om op een ijsberg te plaatsen. Deze capsule is gemaakt van aluminium. In de capsule bevindt zich een platform dat niet meebeweegt wanneer de bal rolt. Kortom: als de bal van de ijsberg rolt, kan Bellini gewoon rechtop blijven staan.

  Alex Bellini is van plan om komende winter op een ijsberg te wonen en het smelten van een ijsberg van dichtbij mee te maken.
  Alex Bellini is van plan om komende winter op een ijsberg te wonen en het smelten van een ijsberg van dichtbij mee te maken.

  Bellini heeft een capsule van drie meter gekozen als zijn stek. De komende maanden zal hij persoonlijk het interieur ontwerpen. Later dit jaar gaat de Italiaan met zijn capsule naar een ijsberg. We zijn benieuwd hoe dit avontuur zal aflopen.

  Capsule voor tsunamislachtoffers
  Voor het bedrijf Survival Capsule is de samenwerking met Bellini een mooie promotiestunt. Ingenieur Julian Sharpe kwam op dit briljante idee na de tsunamiramp in 2004. Veel Japanse bedrijven hebben aangegeven interesse te hebben in de capsule. Wanneer er een tsunami komt, kunnen hun werknemers plaatsnemen in de capsule. Dit is de veiligste manier om te evacueren. Sharpe hoopt ook scholen, bejaardentehuizen en ziekenhuizen langs de kust uit te rusten met capsules. Sharpe: “Ik denk dat er minder mensen zouden zijn gestorven als deze oplossing in 2004 bestond.”

  Sharpe gelooft dat zijn capsule Bellini in leven houdt. “De capsule is sterk genoeg om een storm op zee of de druk van tonnen ijs te verslaan”, zegt hij tegen Outside Online. “Dit komt doordat de capsule rond is. Probeer maar eens een pijl naar een houten bal te schieten. Deze pijl zal in de meeste gevallen afketsen.”

  De grootste uitdaging vormt het isoleren van de capsule, maar Bellini heeft er alle vertrouwen in. We houden zijn reis in de gaten!

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd