ISIS-camera houdt alles in de gaten

In vrijwel iedere matige actiefilm schakelen de bad guys videocamera’s uit om een beveiligd gebouw onopgemerkt te betreden. Gelukkig is er een oplossing, namelijk de ISIS-camera. Omdat het nieuwe camerasysteem panoramavideo’s maakt, is er geen plek meer om te schuilen.

Het camerasysteem bestaat uit individuele camera’s, die zeer scherpe beelden maken van de omgeving. De beelden worden realtime aan elkaar geplakt. Hierdoor kan een bewaker een volledig gebied live in de gaten houden, bijvoorbeeld de ingang van een station.

“ISIS heeft een resolutiecapaciteit van honderd megapixels”, zegt Dr. John Fortune van het Amerikaanse departement voor Binnenlandse Veiligheid (Homeland Security). “Dat is net zo gedetailleerd als vijftig ‘Full HD’-films bij elkaar. U kunt met dit camerasysteem continu inzoomen, zonder dat details verloren gaan.”

Natuurlijk zijn creatieve fotografen al langer in staat om foto’s aan elkaar te plakken. Toch is dit de eerste keer dat een camerasysteem dit in realtime doet. Daarnaast kunnen gebruikers met het camerasysteem een bepaald object of persoon markeren. De camera volgt deze persoon dan automatisch. Ook kunnen meerdere personen tegelijkertijd de beelden bestuderen, zonder dat de camera het volledige overzicht verliest.

“We zagen dat terroristen er alles aan doen om ons land te schaden”, zegt Fortune. “Met ISIS kunnen we onze veiligheid verbeteren.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd