Is Mona Lisa gevonden?

Wetenschappers hebben een lichaam aangetroffen. Het gaat mogelijk om Lisa Gherardini, de vrouw die mogelijk model stond voor de Mona Lisa.

Het lichaam werd aangetroffen onder de kerk van St. Ursula. Het skelet is compleet en nog in redelijk goede staat. De eerste resultaten wijzen erop dat het inderdaad om een volwassen vrouw gaat.

Lisa Gherardini
De onderzoekers zochten het lichaam op, omdat ze voor eens en voor altijd zeker willen weten of Lisa Gherardini model stond voor de beroemde Mona Lisa. De wetenschappers wilden haar lichaam opsporen en op basis daarvan een reconstructie maken van haar gezicht. Maar het was onduidelijk of Lisa onder de kerk begraven lag. Dat er nu een lichaam is aangetroffen, geeft de onderzoekers hoop dat ze op het goede spoor zitten.

WIST U DAT…

…er in de ogen van Mona Lisa mogelijk letters verstopt zitten?

Lachen
Uiteindelijk moet het mysterie rondom de onbekende ‘Lisa’ worden opgelost. Ook kan zo wellicht worden verklaard waarom de vrouw op het schilderij zo mysterieus lacht.

“De ontdekking van een compleet skelet is een heel opwindende ontwikkeling,” vertelt onderzoeker Silvano Vinceti. “Het graf komt overeen met de historische periode waarin Lisa Gherardini stierf en met haar sobere levensstijl en onze archieven.” Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bronmateriaal

"Mona Lisa's skeleton found?" - News.discovery.com

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd