Is dit dan het verloren gegane Atlantis?

 GESCHIEDENIS  Een fabelachtig rijke stad met machtige en wijze inwoners die verzwolgen wordt door de oceaan. Het is de fantastische mythe rondom de stad Atlantis. Grote vraag met magische verhalen als deze: is het waargebeurd? Mysterieuze ‘archeologen’ beweren van wel. Sterker nog: zij claimen de stad te hebben gevonden.

Het verhaal van de ‘onderzeese archeologen’ is bijna net zo ongeloofwaardig als de legende van Atlantis zelf. Ze weigeren hun identiteit bekend te maken en geven ook de exacte locatie van de verloren stad niet prijs. Het enige wat zij de grote wereld ingooien, zijn enkele foto’s die – met een hele hoop fantasie – op de stad Atlantis lijken. Ook meldden ze de stad ‘ergens’ in de Caribische Zee te hebben gevonden.

De mysterieuze groep ‘archeologen’ wil nu geld inzamelen om de stad verder te onderzoeken. Of ze dat met deze vage omschrijving en tamelijk onduidelijke foto’s voor elkaar gaan krijgen, is afwachten. Zeker nu Google hun beweringen al tegenspreekt. Volgens een woordvoerder van de zoekgigant zijn de lijnen op de foto’s veroorzaakt door een boot die data verzamelde.

Het is niet de eerste keer dat onderzoekers beweren een onderzeese stad te hebben gevonden. In 1997 beweerde een Russische onderzoeker de stad Atlantis te hebben gesignaleerd. In 2000 leek een toren voor de kust van Turkije een onderdeel van de stad te zijn geweest. Vier jaar later toverde een architect in de Middellandse Zee enkele muren tevoorschijn. Weer drie jaar later vonden Zweedse onderzoekers een stad in de Noordzee. Maar geen van deze onderzoekers heeft – na onderzoek – geschiedenis geschreven als de ontdekker van Atlantis. Misschien is dat maar goed ook, want is juist dat raden naar de echtheid van het verhaal niet zo fascinerend?

Oordeel zelf! Onderstaande foto’s verschenen vandaag in de Daily Mail.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd