iPhonegebruiker kan minder goed denken zonder iPhone

  Wat gebeurt er als je een iPhonegebruiker scheidt van zijn iPhone? Zijn hartslag en bloeddruk stijgt, hij wordt angstiger en hij presteert aanzienlijk minder goed als er moet worden nagedacht.

  De onderzoekers verzamelden een aantal iPhonegebruikers en lieten ze plaatsnemen in een kamertje. De proefpersonen kregen te horen dat ze meewerkten aan een onderzoek naar de betrouwbaarheid van een nieuwe draadloze bloeddrukmeter. In het kamertje moesten de proefpersonen twee woordzoekers maken. De ene woordzoeker maakten ze terwijl ze in bezit waren van hun iPhone. Daarna kregen de proefpersonen te horen dat hun iPhone het signaal van de draadloze bloeddrukmeter verstoorde en dat ze deze weg moesten leggen. Daarna maakten de proefpersonen nog een puzzel. Terwijl de proefpersonen werkten aan de tweede puzzel, zorgden de onderzoekers ervoor dat de iPhone van de proefpersonen afging. De onderzoekers maten tijdens het gehele experiment de hartslag en bloeddruk van de proefpersonen. De proefpersonen moesten zelf ook aangeven hoe ze zich voelden (hoe angstig ze waren en hoe plezierig of onplezierig ze het experiment vonden).

  Uit het onderzoek blijkt dat de hartslag en bloeddruk van proefpersonen veel hoger lag wanneer ze gescheiden waren van hun iPhone. Ook gaven de proefpersonen aan dat ze zich angstiger voelden wanneer hun iPhone niet bij hen was. Daarnaast bleken de proefpersonen tijdens het puzzelen ook slechter te presteren wanneer hun iPhone niet in de buurt was. “Onze resultaten suggereren dat gescheiden worden van je iPhone een negatieve invloed heeft op je prestaties tijdens mentale taken,” vertelt onderzoeker Russell Clayton. “De resultaten van ons onderzoek suggereren dat iPhones een verlengstuk van onszelf kunnen worden en dat we ons minder onszelf voelen zonder de iPhone.”

  De onderzoekers hebben op basis van hun studie dan ook nog wel een advies aan alle iPhonegebruikers. Zij zouden hun iPhone dicht bij zich moeten houden. Met name op momenten waarop ze al hun denkvermogen nodig hebben en zich goed moeten kunnen concentreren.

  Bronmateriaal

  "iPhone Separation Linked to Physiological Anxiety, Poor Cognitive Performance, MU Study Finds" - Missouri.edu
  De afbeelding bovenaan dit artikel is afkomstig van Pixabay.

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd