‘Iphone apps vreten teveel bandbreedte’

 TECHNOLOGIE  De Engelse provider O2 heeft problemen met de enorme hoeveelheid data die door het netwerk getransporteerd moet worden, zodra met name Iphone-gebruikers deze oproepen. Overbelasting is sinds afgelopen zomer geen uitzondering. En het lijkt erop dat elke provider vroeg of laat met dit probleem zal kampen.

Volgens CEO Ronan Dunne zijn de prestaties van zijn netwerk sinds afgelopen zomer teleurstellend. De mobiele toestellen met diverse applicaties zorgen voor problemen. Een samenwerking met onder meer Apple en RIM moeten O2 helpen om de zaak weer op de rails te krijgen.

De ontwikkelingen staan ondertussen niet stil. Zo is het moederbedrijf van O2 druk bezig met VoIP (bellen via internet), een andere bandbreedte vretende toepassing.

Overigens is O2 niet de enige provider met problemen. Het lijkt erop dat niemand aan de vele Iphone-afnemers ontsnapt. Het groeiende aantal applicaties maakt het er ook niet beter op. Providers zullen zich dan ook snel moeten aanpassen, want minutenlang wachten voor de data op het scherm springt, lijkt toch niet meer van deze tijd.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd