iPed op de markt in China

Apple’s iPad is een groot succes. In twee maanden tijd zijn er twee miljoen stuks verkocht. Dat kunnen wij ook, dacht een Chinees bedrijf. Op de markt in Zuid-China verscheen vorige week de tegenhanger van de iPad – de iPed – voor een extreem lage prijs.

De iPed draait op Google Android en heeft een Intel-chip. Voor 105 dollar wisselt de iPed van eigenaar. Dit is veel goedkoper dan de goedkoopste versie van de iPad, die in de Verenigde Staten 499 dollar kost.

De iPed lijkt sterk op de iPad en heeft veel dezelfde functies. Een pluspunt is de aanwezigheid van flash. “De iPed is precies wat u ervan verwacht: Chinese namaak”, aldus een review op de website TECHi. “En om eerlijk te zijn: het apparaat ziet er niet slecht uit.”

Ondertussen is de echte iPad in steeds meer landen verkrijgbaar. Sinds vrijdag is de iPad te koop in Australië, Japan, Canada, Groot-Brittanië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Zwitserland. De introductie van de iPad werd uitgesteld, omdat de vraag naar de tablet in de Verenigde Staten te groot was.

Vanaf juli is de iPad te koop in negen andere landen, waaronder Nederland, België, Luxemburg, Ierland en Oostenrijk.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd