iPad voor EU-parlementsleden

  iPad voor EU-parlementsledenHet Europese Parlement lijkt zich niet al te veel aan te trekken van de financiële crisis, want het heeft deze week besloten om alle 736 parlementsleden van de EU een iPad te geven. Dat melden hooggeplaatste bronnen, zo beweert de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

  Klaus Welle, secretaris-generaal van het parlement en bovendien een notoire Apple-fan, kwam met het idee naar voren. Hij argumenteerde dat alle Europarlementsleden continu bereikbaar moeten zijn, wat met de iPad mogelijk zou moeten zijn. De bestelling kost 600.000 euro, geld afkomstig uit het EU-mobiliteitsproject.

  “Ik ben het niet eens met deze aankoop,” aldus Marta Andreasen, lid van enkele budgetcommissies. “Veel oudere leden weten niet eens hoe het internet werkt, waardoor ze niets aan een tabletcomputer zullen hebben.”

  Wat is de iPad?
  De iPad lijkt op een grote iPod. Het is een pc, boek, krant, televisie en spelmachine in één. Het scherm heeft een comfortabele grootte om internetpagina’s te bekijken of om in een PDF-bestand te bladeren. Alles wordt door middel van het touchscreen bestuurd.

  De iPad is de eerste laptop met een volledig aanraakscherm. Tijdens de presentatie van het product las Jobs een stukje uit de New York Times. Ook keek hij enkele films. Wie graag boeken leest, kan deze gemakkelijk downloaden via iBooks. Dit is een aanval op Amazon.com. Dit bedrijf verkoopt al langer e-books.

  De iPad heeft een batterijduur van meer dan tien uur en gaat zo’n 499 dollar kosten. Niet extreem duur dus. De eerste Wi-Fi-modellen gaan binnenkort de deur uit in Europa. Later hoopt Apple de eerste 3G-modellen te verkopen. Hoewel de iPad in Europa nog niet is verschenen, ligt het beestje wel in de Verenigde Staten in de winkel.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd