Internetverslaving leidt tot dood baby

In Zuid-Korea worden nieuwe maatregelen genomen om internetverslaving tegen te gaan. Deze verslaving neemt steeds grotere vormen aan in het Aziatische land. Onlangs kwam een drie maanden oude baby om het leven, omdat haar ouders het te druk hadden met het opvoeden van een virtueel kind in een online spel.

Kim Jae-beom en Kim Yun-jeong vergaten hun levensechte kind te voeden. Een Zuid-Koreaanse rechter heeft het duo schuldig verklaard. Op 16 april krijgen de twee te horen wat hun straf is.

De Zuid-Koreaanse overheid denkt dat twee miljoen inwoners internetverslaafd zijn, oftewel negen procent van alle internetgebruikers in het Aziatische land.

Jae-beom en Yun-jeong speelden het internetspelletje in een Zuid-Koreaan internetcafé, een zogenaamde PC Bang. “De kamers zijn goedkoop en je mag er eten, drinken en roken”, vertelt professor James Ogloff van de Monash universiteit.

De overheid introduceert binnenkort twee nieuwe softwareprogramma’s om langdurig online-gamen tegen te gaan. Zo komt er een programma dat na een bepaalde tijd stopt. Ook lanceert de overheid een programma dat een spel steeds moeilijker maakt. Op een gegeven moment verveelt de gebruiker zich en zal dan stoppen met spelen.

Of de twee programma’s helpen? Professor Ian Hickie van het Brain & Mind onderzoeksinstituut van de universiteit van Sydney denkt van wel. “Mensen die spelen hebben soms iets nodig om te stoppen. Ze hebben het verstrijken van de tijd niet altijd in de gaten.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd