Intelligent ondergoed voor militairen

In de toekomst krijgen Amerikaanse militairen ondergoed, dat misschien wel levensreddend is. Het strakke slipje functioneert als een biosensor en is in staat om bloeddruk, hartslag en andere vitale tekenen van leven op te vangen. Het ondergoed is gemaakt door nanoingenieur Joseph Wang.

“Dankzij dit project weten we precies hoe het met soldaten gaat op het slagveld”, zegt Wang van de universiteit van Californië. “Het uiteindelijke doel is om sensoren te ontwikkelen die bepaalde verwondingen kunnen opsporen en identificeren.”

Als er sprake is van een verwonding, dan krijgt een speciale tailleband een signaal om een pijnstillend middel los te laten in het bloed. Hierdoor heeft de soldaat minder pijn.

Veel technologische ontwikkelingen beginnen in het leger, maar komen later bij burgers terecht. Intelligent ondergoed zal in de toekomst vast en zeker in iedere kledingkast liggen. Het slipje kan controleren of iemand last heeft van suikerziekte, wanneer een persoon een hartaanval krijgt en of verandering van het dieet gewenst is.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd