Ingenieuze keukenideeën winnen Electrolux Design Lab competitie

De meest ingenieuze ideeën komen jaarlijks voorbij tijdens de Electrolux Design Lab 2010 competitie. Tijdens deze competitie komen jonge ontwerpers met oplossingen die in de toekomst kunnen worden toegepast. Dit jaar dachten studenten na over hoe toekomstige wereldburgers gerechten bereiden en levensmiddelen bewaren. En de winnaars zijn…

Derde plaats: Bouw je eigen keuken

De creatie van ontwerper Matthew Gilbride bestaat uit verschillende planken of componenten, die gebruikers aan een muur bevestigen. Hierdoor ontstaat een complete keuken met een koelkast, airconditioning, elektrisch fornuis en een afzuigkap. Dankzij draadloze technologie kun je iedere module anders instellen. Handig!

Tweede plaats: Koelkast met groene gel

Dit is nog eens een aparte koelkast. De Bio Robot koelkast is vier keer kleiner dan een normale koelkast en heeft geen brommende motor. Een soort groene, geurloze polymeergel beschermt voedsel en zorgt voor een ideale temperatuur. Volgens de Russische ontwerper Yuriy Dmitriev is de koelkast horizontaal aan een plafond te hangen.

Eerste plaats: De Slak, draagbaar kookapparaat

Het winnende ontwerp van Peter Alwin heet de Slak. Het is een draagbaar apparaat, dat gemakkelijk aan een koekenpan te bevestigen is. Dankzij magnetische inductie wordt de pan verhit, waardoor een fornuis niet nodig is. Geïntegreerde sensoren onderzoeken wat voor voedsel verhit moet worden en passen de kooktijd en temperatuur automatisch aan.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd