Iedereen kan aliens zoeken én vinden

Eenieder is officieel uitgenodigd om mee te doen aan de zoektocht naar buitenaards leven. Om dat mogelijk te maken is de site SETIQuest.org in het leven geroepen. Hier vindt u de laatste signalen en bronnen. De site moet burgers in staat stellen nieuwe algoritmes te ontwikkelen die SETI over het hoofd heeft gezien.

SETIQuest is ontwikkeld door astronoom Jill Tarter. Zij hoopt dat de site aardbewoners wereldwijd de mogelijkheid biedt om actief deel te nemen aan de ultieme zoektocht naar kosmisch gezelschap. Het is voor het eerst dat SETI-data openbaar wordt gemaakt. Onder meer codes, signalen en allerlei andere ruwe materialen worden via internet aan de burger ter beschikking gesteld. Hopelijk zijn er onder die burgers briljante decoders die de boodschap der aliens begrijpen.

Maar ook voor mensen die minder goed in cryptische puzzels zijn, biedt SETIQuest mogelijkheden. De zoektocht naar ET kan namelijk goed met het blote oog. U dient dan de ruimte af te speuren naar onregelmatigheden en verdachte gebeurtenissen. Merkt u iets op? Dan kunt u dat op de site plaatsen waar andere burgers erop kunnen reageren. Als genoeg anderen van mening zijn dat dit wel eens iets kan betekenen, zoomt de SETI-telescoop op het betreffende gebied in. En wie weet bent u uiteindelijk degene die de historische ontdekking doet.

Klik hier om aan de zoektocht deel te nemen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd