Hypermoderne vloer herkent mensen

Maat 46, sportschoenen en een gewicht van 85 kilo. Dat is John! Een hypermoderne vloer weet in de toekomst precies wie over ‘hem’ heen loopt. Als u over een paar jaar naar uw werk gaat, dan hoeft u dus niet meer in te klokken. Zodra u of één van uw collega’s het kantoor binnenwandelt, weet een touchscreen op de vloer precies wie er gearriveerd is.

De aanraakgevoelige vloer herkent personen door te kijken naar de grootte van de schoen, hoe de persoon wandelt, het profiel van de zool, naar het gewicht van een persoon en waar de drukpunten zijn gepositioneerd.

Maar er is meer. Het touchscreen is tevens in staat om verschillende applicaties te laden. Zo kunt u met uw voeten inloggen, typen, een muziekje aanzetten en zelfs een spelletje spelen!

Het touchscreen wordt op dit moment ontwikkeld door het Hasso Plattner Instituut in Duitsland. Er is een klein prototype uit (zie video hieronder), maar de onderzoekers willen het liefst een nog grotere versie creëren. Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat deze vloer verkrijgbaar is bij de gemiddelde bouwmarkt.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd