Hybride pausmobiel in ontwikkeling

Ook de paus gaat voor duurzaam: er wordt op dit moment gewerkt aan een nieuwe, hybride pausmobiel.

Vorig jaar december werd al duidelijk dat de paus graag een wat duurzamere mobiel wilde. En nu is duidelijk wat voor wagen het gaat worden.

Leeg
De hybride wagen wordt ontwikkeld door Mercedes en is gebaseerd op de technologie die ook voor de Mercedes Vision S500 is gebruikt. Volgens deskundigen zou de paus met de auto in staat zijn om 25 kilometer op elektriciteit te rijden alvorens de batterij leeg is.

WIST U DAT…

een touchscreen in het stuur autorijden veiliger moet maken?

Niet helemaal elektrisch
Hoewel de paus voor een elektrisch exemplaar wilde gaan, is het toch een hybride geworden. Dat heeft vooral te maken met veiligheid: men is bang dat de paus in geval van nood met een elektrische wagen niet snel genoeg weg kan komen. De pausmobiel is namelijk een stuk zwaarder dan een ‘gewone’ auto. Dat komt vooral door veiligheidsmaatregelen zoals de extra dikke carosserie en het kogelvrije glas.

In principe zou een elektrische wagen dat wel moeten trekken, maar dat vraagt om meer batterijen en dus een andere aanpak. En aangezien het Vaticaan niet betaalt voor auto’s – het is een cadeautje van Mercedes – is het logisch dat de autofabrikant geen zin heeft om een heel nieuw concept te bedenken voor een wagen waar er toch maar één van op de markt komt.

Bovenstaande foto is gemaakt door Samuraijohnny (cc via Flickr.com).

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd