Huwelijk William en Kate is niet zo schoon

Het koninklijke huwelijk van morgen belooft een vervuilend sprookje te worden, zo blijkt uit een rapport van Landcare Research.

Naar schatting komt er door de trouwerij zo’n 6.765 ton CO2 in de atmosfeer terecht. Ter vergelijking: dat is tien keer zoveel als Buckingham Palace per jaar in de atmosfeer brengt.

Vervoer
De enorme emissies worden onder meer veroorzaakt door het vervoer: duizenden mensen haastten zich per vliegtuig, trein of andere vervuilende vervoersmiddelen naar Londen om zich aan de bruid en bruidegom te vergapen. Naar verwachting vliegen de genodigden gemiddeld 11.100 kilometer (de heen- en terugreis bij elkaar opgeteld) om de bruiloft bij te wonen. Mensen die niet zijn uitgenodigd gaan met de auto, trein of de metro op pad en dragen zo hun vervuilende steentje bij.

Exclusief
Bij de berekeningen van Landcare Research zijn diverse andere vervuilende posten nog niet eens meegerekend. Enkele voorbeelden die er nog bij komen: de politie, beveiliging en al die andere mensen die (met hun voertuigen) een cruciale rol spelen morgen, de vele souvenirs die vervaardigd zijn en het papier dat bij de voorbereidingen en tijdens de grote dag gebruikt wordt.

Overigens zijn prins William en zijn Kate zich wel bewust van de schade die ze aan het milieu toebrengen. Ze hebben op diverse manieren geprobeerd om de uitstoot terug te dringen. Bijvoorbeeld door de ringen niet uit het buitenland te halen. Daarnaast worden de gasten gevraagd om het geld dat ze anders aan het bruidspaar cadeau zouden doen te schenken aan een goed doel dat zich inzet voor een beter milieu.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd