Horen met uw tanden

Normale gehoorapparaten geleiden de lucht zo dat het volume hoger komt te liggen. Het nieuwste technologische vernuft pakt dat echter anders aan. Hierbij wordt geluid via de tanden en door de botten naar beide slakkenhuizen geleid. Omdat het buitenste en middelste deel van het oor gemeden wordt, biedt de technologie grote mogelijkheden.

De SoundBite werkt als volgt: er wordt een microfoontje in het oor geplaatst. Daarnaast krijgt de patiënt een klein verwijderbaar apparaatje op de tanden. De microfoon vangt de signalen op en stuurt deze draadloos door naar het apparaatje in de mond. Dit apparaatje geeft de signalen vervolgens door aan de tanden, de kaakbeenderen en het binnenste deel van het oor.

De SoundBite biedt mogelijkheden voor mensen wiens buitenste of middelste deel van het oor beschadigd is. Het signaal mijdt die delen namelijk met succes. De technologie is dan ook met name heel geschikt voor mensen die aan één oor doof zijn of geleidelijk aan het gehoor verliezen. Het bedrijf achter dit nieuwigheidje – Sonitus Medical – belooft deze mensen met de Soundbite het gehoor geheel terug te kunnen geven.

Bronmateriaal

"Hear With Your Teeth" - News.discovery.com
"About SoundBite" - Sonitusmedical.com

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd