Hoe zag de sterrenhemel er op uw geboortedag uit?

Google Sky Map, een populaire applicatie voor het mobiele besturingssysteem Android, heeft sinds vandaag een nieuwe functie: tijdreizen. Hoe zag de sterrenhemel er op uw geboortedag uit? Of hoe ziet Grote Beer er over 80 jaar uit? Reis vooruit of achteruit in de tijd en bekijk hoe sterren, planeten en de maan gepositioneerd zijn. Een bijzondere ervaring.

Net als het verkeer op een snelweg razen sterren niet allemaal met dezelfde snelheid om de kern van het Melkwegstelsel. Sterren veranderen dus onderling van positie. In een mensenleven is dit nauwelijks te merken, maar wanneer u honderden jaren vooruit of achteruit in de tijd reist, dan zijn de verschillen veel groter. Grote Beer lijkt niet meer op een steelpannetje en de jager Orion ziet eruit als de klokkenluider van de Notre Dame.

WIST U DAT…

…astronoom Stephen Hawking denkt dat tijdreizen mogelijk zijn?

In de nieuwe versie van Google Sky Map kiest een gebruiker een datum, waarna de nachthemel van die dag zichtbaar is. De applicatie gebruikt de GPS-functie om de locatie te berekenen. Helaas is het alleen mogelijk om een tijdreis te maken van het jaar 1900 tot 2100. Er zijn dus geen grote veranderingen zichtbaar. Wie weet verlengt Google in de toekomst deze tijdsperiode. “We kunnen dan zien hoe keizer Caesar de sterrenhemel boven het oude Rome observeerde”, zegt Kevin Serafini van Google, die meehielp met het inbouwen van de nieuwe functie.

Google Sky Map is op uw telefoon te downloaden als u een telefoon heeft met het besturingssysteem Android. Android is het mobiele besturingssysteem van Google, dat de afgelopen jaren steeds populairder wordt. Op dit moment draaien tientallen telefoons op Android. Deze toestellen worden door vele miljoenen mensen gebruikt.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd