Hoe weet ik of mijn partner vreemd gaat?

Er zijn vele manieren om erachter te komen of iemand vreemd gaat. Huur een privedetective in, lees de sms’jes van uw geliefde of confronteer hem of haar met vragen. Maar kan de wetenschap antwoord geven? Jazeker, maar tot op zekere hoogte. Het is wetenschappelijk bewezen dat bepaalde mannen en vrouwen vaker vreemdgaan.

En het mooie is: tijdens de eerste date kan het al meteen duidelijk zijn of een man of vrouw later met de buurman of -vrouw het bed in duikt.

Feit: mannen met veel testosteron of vrouwen met veel oestrogeen gaan vaker vreemd dan de gemiddelde mens. Vrouwen vallen op mannen met hoge testosteronwaarden. Dit heeft ermee te maken dat mannen met veel testosteron vaker dominant zijn en een hoge status hebben in een groep.

Stem
Maar hoe weet u of uw partner veel oesterogeen of testosteron heeft? De beste manier is door te luisteren naar de stem van deze persoon. Heeft uw man een hoge stem? Dan heeft hij waarschijnlijk niet veel testosteron en is de kans kleiner dat hij vreemd gaat. Heeft hij een lage stem? Dan is de kans groter dat hij in de toekomst het bed van de buurvrouw of de secretaresse ligt.

Een vrouw met een hoge stem gaat gemiddeld vaker vreemd dan een vrouw met een lage stem. Een hoge stem betekent dat een vrouw vrouwelijker is en dus meer oesterogeen heeft.

Soort zoekt soort
Overigens zoekt een vrouw met hoge oestrogeen-waarde vaker naar een man met veel testosteron. “Waarschijnlijk zijn mensen op zoek naar de juiste plek op de ‘markt’,” legt psycholoog Benedict Jones van de universiteit van Aberdeen. Eigenlijk is het ook wel logisch: een sexy vrouw weet van haarzelf dat ze een knappe man kan krijgen, en gaat daar dan ook voor.

Gevolgen
Evolutionair gezien heeft overspel grote gevolgen voor zowel een man als een vrouw. Een man loopt het risico dat hij een kind opvoedt dat niet van hem is, terwijl een vrouw risico loopt dat zij een kind alleen moet opvoeden.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd