Hoe vaak win ik de loterij?

Bijna nooit. De kans dat u de loterij wint is praktisch nul. Miljoenen mensen spelen mee om de hoofdprijs van tien miljoen euro, maar slechts enkelen winnen een deel van dit bedrag. Om te laten zien hoe deprimerend meespelen in de loterij is, heeft Rob Cockerham een simulator gemaakt. Met deze simulator kunt u 1040 keer meespelen met de Mega Millions loterij.

De Mega Millions loterij is één van de bekendste Amerikaanse kansspellen. Mensen kunnen meespelen voor 1 dollar en kiezen vijf getallen en één extra geluksgetal (Mega Ball) uit een reeks van 56 cijfers. Twee keer per week worden er zes ballen met getallen getrokken. Wanneer iemand drie ballen goed heeft, dan krijgt diegene zeven dollar. Vier ballen goed? Dan wint een persoon 150 dollar. Vijf ballen goed? Het prijzengeld is dan 250.000 dollar. De kans op dit bedrag is overigens één op bijna vier miljoen. De jackpot gaat alleen naar de persoon die vijf normale ballen en de Mega Ball goed heeft. De kans: één op ruim 175 miljoen.

Met de simulator kunt u 1040 keer meespelen (twee keer per week, tien jaar lang). De resultaten zijn teleurstellend. Ik heb twintig keer meegespeeld (oftewel 200 jaar lang) en won in een decennium nooit meer dan 200 dollar. En dat terwijl ik wel iedere tien jaar 1040 dollar inlegde.

Wilt u het zelf proberen? Klik hier om naar de simulator te gaan.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd