Hoe lang is de gemiddelde penis? Wetenschappers ontrafelen het!

size-matters

Al vele generaties mannen maken zich zorgen over de lengte van hun geslachtsdeel. Is deze bovengemiddeld groot of aan de kleine kant? Amerikaanse onderzoekers hebben 1.661 penissen onderzocht en komen nu met een antwoord. De gemiddelde penis in erectie is 14,15 centimeter lang.

Hoe belangrijk is het om dit te weten? Wel, belangrijker dan u denkt, want size matters! De penislengte heeft invloed op de aantrekkelijkheid van de man, zo blijkt uit recentelijk onderzoek. Vrouwen hebben als regel: hoe groter, hoe beter. Er zijn natuurlijk wel uitzonderingen. Als u kort en peervormig bent, maakt een lange penis u niet in één keer aantrekkelijk.

Wist u dat…

…de oude Grieken een klein geslachtsdeel als ideaal zagen?

Grote verschillen
Bizar genoeg waren er grote verschillen in het Amerikaanse onderzoek. De kleinste penis was slechts vier centimeter lang, terwijl de langste penis 26 centimeter overbrugde. Het is de vraag of deze cijfers echt kloppen, want mannen gaven online de lengte van hun lid door. De onderzoekers zijn dus niet zelf met een meetlat aan de slag gegaan.

Orale seks
De onderzoekers beweren dat niet alle erecties gelijk zijn. Zo leidt orale seks tot grotere penissen dan fantaseren. Wellicht dat mannen meer opgewonden raken door orale seks, maar dat kunnen de wetenschappers niet bevestigen. “Misschien dat mannen met grotere penissen vaker orale seks krijgen”, zegt onderzoeker Debby Herbenick van de universiteit van Indiana.

En wij?
Oké, de penis van de gemiddelde Amerikaanse man is 14,2 centimeter, maar geldt dit ook voor Belgen en Nederlanders? Nee. Wij Nederlandse en Belgische mannen hebben gemiddeld grotere penissen dan de mannen in onze buurlanden. Alleen mannen uit Soedan, Bolivia, Venezuela, Columbia zijn uitgerust met groter materiaal.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd