Hittebestendig pak kan temperaturen tot 1.000 graden aan

Over een paar jaar gaat coureur Andy Green een bijzondere recordpoging doen. In de Bloodhound-raceauto probeert hij de magische grens van duizend mijl per uur te verbreken. Tijdens deze recordpoging draagt Green een bijzonder hittebestendig pak. Dit pak is beter dan huidige alternatieven en kan temperaturen tot 1.000 graden Celsius weerstaan.

Stel, de auto crasht en er breekt brand uit, dan heeft Green dankzij dit pak een hogere kans op overleven.

WIST U DAT…

…ook parelmoer hittebestendig is?

Iemand met een normaal hittebestendig pak loopt na vijf seconden fatale brandwonden op. Volgens Lamination Technologies, het bedrijf dat het nieuwe hittebestendige pak ontwikkelde, kan iemand in het nieuwe pak een stuk langer overleven. Zelfs na twaalf seconden in een vlammenzee loopt iemand in dit pak ‘slechts’ tweedegraads brandwonden op.

Het hittebestendige pak van Lamination Technologies bestaat uit drie lagen. Iedere laag is gemaakt van kunstmatige vezels, die door een speciale breitechniek extra brandwerend zijn.

Hieronder is een video te zien van het brandwerende pak. Hoewel het prototype er nogal log uitziet, zal Lamination Technologies een pak ontwerpen dat op maat gemaakt is voor Green.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd