Hitler gebruikte cocaïne op doktersrecept

En hij gebruikte libidoverhogende middelen. Dat en meer blijkt uit medische documenten die later deze week onder de hamer gaan.

De documenten zijn opgesteld door de dokters van Hitler. Het eerste document dat komende week wordt geveild, bevat een complete beschrijving van zijn fysieke en psychische gesteldheid. Ook zijn er röntgenfoto’s bijgesloten.

Een röntgenfoto van Adolf Hitler. Foto: via Alexander Autographs.
Extract
In het document staan tal van interessante gegevens. Zo schrijft dokter Theodore Morell dat Hitler hoogstwaarschijnlijk gemeenschap had met Eva Braun. Hij baseert die conclusie op het feit dat de Führer extracten uit de testikels van stieren ingespoten kreeg: een middel dat zijn libido moest verhogen. Ook schrijft de dokter dat Hitler last had van winderigheid en dat het probleem bijna niet onder controle te krijgen was.

Na de aanslag
Het tweede document bevat de bevindingen van dokter Erwin Giesing. Hij was ook één van Hitlers dokters en schreef dit rapport toen hij door de Amerikanen gevangen genomen was. Het rapport begint met een beschrijving van de gebeurtenissen op 20 juli 1944 toen Claus von Stauffenberg een aanslag op Hitler pleegde. Giesing beschrijft wat er daarna gebeurde. Hij werd bij Hitler geroepen om deze te verzorgen. Hitler had onder meer een bloedend rechteroor. Giesing bleef de Führer verzorgen, ook later in de bunkers.

WIST U DAT…

…eerder uit psychologische analyses al bleek dat Hitler aan het Messiascomplex leed?

Pilletjes
Uit zijn rapport blijkt dat Hitler aan heel wat kwaaltjes leed en ook flink wat medicijnen slikte. Zo gebruikte hij onder meer cocaïne om sinussen vrij te houden. Ook had hij last van winderigheid, waar hij pilletjes voor slikte. Van die pilletjes kreeg hij het weer aan zijn lever en maag. Uit het rapport wordt ook duidelijk dat Hitler last had van waanbeelden: hij verloor de realiteit uit het oog. Het tweede document gaat vergezeld door tekeningen van de bunker van Hitler.

Zoals gezegd worden de documenten later deze week geveild. Naar verwachting leveren ze elk tussen de 1500 en 2000 dollar op.

Bronmateriaal

"Full Details for Lot 182" - Alexautographs.com
"Full Details for Lot 181" - Alexautographs.com
De foto bovenaan dit artikel is afkomstig uit het Deutsches Bundesarchiv (via Wikimedia Commons).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd