Hippe draadloze stofzuiger rolt de vloer schoon

De Nederlandse Dave Hakkens heeft de internationale pers gehaald met een wel heel bijzondere benadering van de traditionele stofzuiger. De ontwerper creëerde de zogenaamde ‘Dust Ball’: een stofzuiger die draadloos door de kamer rolt, vuil opzuigt en na gedane arbeid weer naar zijn oplader rolt. Irritant zo’n bal voor uw voeten? Hij kan tegen een stootje, dus dan schopt u ‘m gewoon weg.

Er zijn al wel meer robotachtige stofzuigers, maar deze bevallen over het algemeen niet zo goed. Ze zijn lomp, rollen zo over de voeten heen en zien er nogal onvriendelijk uit. Dust Ball (geïnspireerd op de overbekende hamsterbal) is een stuk gebruiksvriendelijker. De bal is stevig, maar eenvoudig.

Hakkens ziet het zelf als een ideale stofzuiger voor publieke ruimtes. De bal rolt uit zichzelf en wanneer diens zak vol is, gaat de bal gloeien en rolt deze terug naar het oplaadstation.

Hoewel het er allemaal prachtig uitziet, wil dat nog niet zeggen dat we de ‘Dust Ball’ op korte termijn op bijvoorbeeld vliegvelden tegenkomen. Het is tenslotte nog maar een concept. Maar wie weet wat een hype het wordt…

Foto en filmpje: Dave Hakkens

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd