Het weekoverzicht: water op Mars en meer

Het is bijna weekend. Tijd om alle wetenschappelijke hoogtepunten van deze week nog eens aan te stippen.

Breaking news deze week: donderdagavond maakt NASA bekend mogelijk stromend water op Mars te hebben ontdekt. De kans dat zich op de planeet ook leven ophoudt, kan zomaar een stukje groter zijn geworden.

Multiversum
Maar er is meer nieuws uit de ruimte. Zo stellen onderzoekers dat de aarde ooit mogelijk twee manen had. En concluderen wetenschappers dat het mogelijke bestaan van het multiversum te bewijzen valt.

Schimmel
Nog meer opzienbarend nieuws: maandag wordt bekend dat onderzoekers de grootste schimmel ooit hebben ontdekt. De schimmel groeit in China en kan tot wel tien meter lang worden. De schimmel heeft een gewicht van zo’n 500 kilo!

Meer nieuws?

Kunt u geen genoeg krijgen van al het wetenschappelijke nieuws? Kijk voor een compleet overzicht van al het nieuws van deze week dan ook eens hier.

In uw navel
Nu we het toch over schimmels hebben: de dinsdagochtend begon met wel heel onsmakelijk nieuws. Wetenschappers stellen dat de gemiddelde mens zeker zestig en soms zelfs honderd organismen in zijn navel heeft zitten. Die organismen lopen uiteen van bacteriën tot schimmels. Het goede nieuws is dat de micro-organismen ons zeker geen kwaad doen.

Hoog
Een architectonisch hoogstandje (letterlijk): de Kingdom Tower. Het wordt de hoogste toren ter wereld en verrijst in Saoedi-Arabië. De toren krijgt een hoogte van meer dan één kilometer. De tekeningen zijn verbluffend.

Gelukje
Hoe wordt een mens honderd jaar? Wetenschappers denken het te weten. Het zit in de genen. Dus toch een kwestie van een beetje geluk hebben!

Juno
Deze week eindigt met een bijzondere missie naar Jupiter. Juno vertrok eerder vandaag richting de planeet. Met aan boord niet alleen allerlei ingewikkelde apparatuur, maar ook drie LEGO-poppetjes.

We kunnen het in dit weekoverzicht niet laten om ook even vooruit te blikken. Volgende week belooft namelijk een mooie week te worden: de Perseïden zijn er weer en als het weer een beetje meewerkt, betekent dat: vallende sterren tellen. Fingers crossed dus dit weekend!

Bronmateriaal

Scientias.nl

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd