Het weekoverzicht: vlees, hufters en meer

Wat waren de wetenschappelijke hoogtepunten van deze week? We zetten ze voor u op een rijtje in ons weekoverzicht!

Vleeseters hebben het echt niet makkelijk deze week. Eerst laat PETA – u weet wel: die dierenrechtenorganisatie – weten dat als het aan haar ligt enkel vegetariërs naar Mars mogen vertrekken. En later in de week halen wetenschappers nog eens keihard uit door te stellen dat vlees mensen omtovert tot hufters.

Klimaat
Er is deze week goed en slecht nieuws voor het klimaat. Allereerst blijkt Nederland voor het eerst in jaren weer meer broeikasgassen uit te stoten. Transport is natuurlijk een flinke vervuiler, dus het nieuws dat studenten een elektrische auto op één batterijlading meer dan 1600 kilometer hebben laten rijden, is dan weer wel goed nieuws.

Ontdekt
Genoeg ontdekkingen deze week: onder meer een nieuwe soort aap, de koudste bruine dwerg ooit, een gigantische wesp en een diamanten planeet.

Zaaien
Buitenaards leven blijft het goed doen in de wetenschappelijke wereld. Maar hoe buitenaards is dat buitenaardse leven eigenlijk? Die vraag doemt deze week op als blijkt dat de aarde mogelijk leven heeft gezaaid op andere planeten.

Gaatje
Goed nieuws voor alle zoetekauwen: wetenschappers presenteren een soort tandpasta die tanden in staat stelt om gaatjes zelf te vullen. Daar worden we blij van!

Rivier
Toch wel brekend nieuws nog op de valreep: vrijdag wordt duidelijk dat wetenschappers onder het Amazonewoud een gigantische ondergrondse rivier hebben ontdekt. Wauw!

Meer
Genoeg nieuws om over na te denken, te filosoferen en te fantaseren? Of smaakt het naar maar? Ga dan naar ons complete nieuwsoverzicht.

Fijn weekend!

Bronmateriaal

Scientias.nl
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Robin (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd