Het weekoverzicht: lichtgevende kat en meer

Het is bijna weekend! Maar voor het zover is eerst nog even alle wetenschappelijke hoogtepunten van deze week op een rij.

Het was weer een veelbewogen week op het gebied van de wetenschap. Zo werden er enkele grote ontdekkingen gedaan. Astronomen ontdekten de eerste planeet met twee zonnen. En in Australië werd een nieuwe soort dolfijn ontdekt, terwijl andere onderzoekers een optimistisch gen tegen het lijf liepen.

Lichtgevende kat
Maar natuurlijk was er meer. Zo creëerden wetenschappers lichtgevende katten die beter bestand waren tegen AIDS. Dat leverde bijzondere onderzoeksresultaten en foto’s op.

Gezondheid
Nog meer gezondheidsnieuws. Wetenschappers behandelen kanker met een aangepast HIV-virus. En met succes! En alle aanstellers opgelet: pijn kan in de toekomst weleens een objectief (en meetbaar) begrip worden.

Niet vergeten!

Neem ook eens even een kijkje bij het zusje van Scientias.nl: Futuras.nl. Hier was deze week onder meer te lezen hoe plastic flesjes licht in de duisternis scheppen. Ook kon u er ontdekken dat Happy Feet kwijt is en dat u in de toekomst nooit meer hoeft te wachten voor een verkeerslicht.

Zuinig
Andere onderzoekers verdiepten zich in het seksleven van de Neanderthaler. Had deze mensachtige nu echt zoveel seks met moderne mensen? Nee, zo luidt hun oordeel. In 10.000 jaar tijd kwam het er slechts hooguit 430 keer van.

Raket
NASA wist ook weer even het wereldnieuws te halen en wel met een nieuwe raket. En daarmee gaan wij in 2030 naar Mars! Nog meer goed nieuws voor al die mensen die dol zijn op astronomie: ondanks strenge bezuinigingen lijkt de James Webb-ruimtetelescoop er toch te komen.

Watertanden
Nu we het toch over geld hebben: denkt u dat geld u kan laten watertanden? Nee? Think again: onderzoek toont namelijk aan van wel.

Meer nieuws lezen? Klik hier voor ons complete nieuwsoverzicht.

Fijn weekend!

Bronmateriaal

Scientias.nl
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Hannibal Poenaru (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd