Mobiele telefoonnummer 0888 888 888 is ‘dodelijk’

Sinds het gebruik van het mobiele telefoonnummer 0888 888 888 zijn al verschillende houders van het nummer overleden. Vandaar dat een Bulgaarse GSM-operator het nummer nu uit roulatie heeft genomen, om ‘meer doden te voorkomen’.

In 2001 overleed Vladimer Grashnov, de voormalige CEO van operator Mobitel aan kanker. Hij was de eerste houder van het nummer. Na zijn dood ging het gerucht dat hij was vergiftigd door een rivaal door middel van radioactieve besmetting, maar dit is nooit bewezen.

Na de dood van Grashnov kwam de Bulgaarse maffiabaas Konstantin Dimitrov in het bezit van het nummer. Twee jaar later, in 2003, werd hij op straat neergeschoten, met zijn GSM nog in zijn hand. Ook bij zijn dood gingen er geruchten, namelijk dat hij zou zijn vermoord door de Russische maffia.

Het derde ‘slachtoffer’ was Konstantin Dishliev, een projectontwikkelaar. Hij kwam vroegtijdig aan zijn einde, in 2005, toen hij in de Bulgaarse hoofdstad Sofia werd neergeschoten.

Mobitel besliste sindsdien het nummer uit de roulatie te houden, ook al bevestigd of ontkent de operator dit bericht niet.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd