Het beste van deze week: Egyptische gel en meer

Wat is er deze week allemaal gebeurd op wetenschappelijk gebied? Een overzicht van de meest interessante onderzoeken.

Het was eindelijk weer zover: de Perseïden waren te zien! Helaas gooide bewolking vrijwel in ons hele land roet in het eten. Mensen die de meteorenregen wel konden zien, laten ons echter middels prachtige foto’s delen in hun geluk.

Verdwijnen
Dinsdag begint met slecht nieuws. Volgens onderzoekers dreigt maar liefst éénvijfde van alle zoogdieren te verdwijnen. Het veranderende klimaat en de oprukkende mens wordt de dieren wellicht teveel.

Rennen!
Hilarisch, maar ook een beetje verontrustend. Wetenschappers presenteren de snelste robot op twee benen. Uiteindelijk moet deze robot dienst gaan doen in bijvoorbeeld het leger. Wie het filmpje bekijkt, zal moeten beamen dat er dan echter nog wel wat werk aan de winkel is.

Homoseksueel
Zebravinken slagen er deze week in om maar liefst twee keer het nieuws te halen. Eerst blijkt dat ze hele goede homoseksuele relaties hebben. En even later wordt duidelijk dat vrouwtjes een zwak hebben voor hun zonen. Het is maar dat u het weet.

Alligator
De vraag naar energie groeit, terwijl de hoeveelheid winbare fossiele brandstoffen afneemt. En wat nu? Wetenschappers doen een opvallend voorstel: laten we gaan rijden op het vet van alligators.

Egypte
De oude Egyptenaren blijven verbazen. Zo ook deze week weer. Onderzoekers ontdekken dat ze keurig gekapt naar het hiernamaals gingen. Ze hadden zelfs een soort gel in de haren.

Te zwaar
Overgewicht is booming business in de wetenschap. Maar waardoor wordt het nu precies veroorzaakt? Daar zijn onderzoeker nog niet uit. Deze week lichten ze echter een tipje van de sluier op. Een lage lichaamstemperatuur zou wel eens de boosdoener kunnen zijn.

Kunt u er geen genoeg van krijgen? Ga voor een compleet nieuwsoverzicht naar deze pagina.

Fijn weekend!

Bronmateriaal

Scientias.nl
Foto bovenaan dit artikel: Mtsofan (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd