Herkennen draadloze signalen hoe jij je voelt?

  Een nieuw apparaatje zendt draadloze signalen uit, waardoor de gevoelens van personen geanalyseerd kunnen worden. Daarbij kijkt het apparaat niet naar gezichtsuitdrukkingen, omdat die niet altijd betrouwbaar zijn.

  Het draadloze apparaatje heet EQ-Radio en werkt als volgt. De EQ-Radio verzendt een draadloos signaal. Dit signaal ketst tegen jouw lichaam en gaat weer terug naar het zendstation. EQ-Radio analyseert de reflectie en leert zo hoe snel je ademt en wat je hartslag is.

  Deze informatie kan EQ-Radio gebruiken om te voorspellen hoe een persoon zich voelt: blij, verdrietig, boos of opgewonden. In een paper – dat volgende maand wordt gepresenteerd tijdens de MobiCom-conferentie – vertellen onderzoekers dat EQ-Radio in 87% van de gevallen de juiste emotie raadt van dertig proefpersonen.

  “We laten zien dat draadloze signalen informatie kunnen winnen over menselijk gedrag dat niet altijd zichtbaar is met het blote oog”, zegt onderzoeker Dina Katabi. “We hopen dat onze resultaten leiden tot de ontwikkeling van nieuwe technologieën om mensen met depressies en angsten eerder te vinden en te helpen.”

  Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Het systeem kan gebruikt worden om terroristen te vinden of om hooligans tegen te houden voordat ze een peperdure fontein slopen. Daarnaast kan jouw ‘slimme’ huis rekening houden met jouw gevoel door de juiste verlichting aan te zetten en bepaalde muziek af te spelen.

  Bronmateriaal

  "Emotion Recognition using Wireless Signals" - Mingmin Zhao, Fadel Adib, Dina Katabi

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd