Herfstkleuren zijn vanuit de ruimte te zien

  herfstkleuren-2

  Wist je dat de herfstkleuren vanuit de ruimte te zien zijn? Grote delen van Canada en de Verenigde Staten kleurden de afgelopen weken bruin/oranje, zoals goed te zien is op satellietfoto’s van NASA’s Terra-satelliet.

  De Terra-satelliet maakte de foto’s op een hoogte van 705 kilometer boven onze planeet. De kiekjes kunnen gebruikt worden om te zien wanneer de herfst begint in een bepaald gebied. Wetenschappers voorspellen dat de herfst de komende decennia steeds verder opschuift.

  101 kleuren
  De bladeren van verschillende bomen krijgen in de herfst verschillende kleuren. De bladeren van de rode esdoorn (Acer nigrum) kleuren geel, terwijl die van de suikeresdoorn geel of oranje worden. De eik krijgt in de herfst rode of bruine bladeren. Wanneer wetenschappers ver inzoomen op deze foto, kunnen zij – op basis van de herfstkleuren – precies zien welke boomsoorten het goed doen in een bepaald gebied en welke soorten zich verplaatsen of verdwijnen.

  Van korte duur
  Bossen ogen vanuit de ruimte een beetje bruin/oranje in de herfst. Deze tint zal over enkele weken weer langzaam verdwijnen, omdat de bomen dan kaal worden. De astronauten aan boord van het internationale ruimtestation kunnen dus nog maar even genieten van dit prachtige seizoen.

  Rondom de vijf Grote Meren verkleuren de blaadjes van bomen in een razendsnel tempo. Deze foto is gemaakt op 26 september door NASA's Terra-satelliet.
  Rondom de vijf Grote Meren verkleuren de blaadjes van bomen in een razendsnel tempo. Deze foto is gemaakt op 26 september door NASA’s Terra-satelliet.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd