Help, wespenplaag op komst!

De kans is groot dat Nederland de komende zomer wordt getroffen door een wespenplaag. Dit voorspelt Natuurbericht.nl, een website van de Wageningen Universiteit.

Volgens de Wageningen Universiteit zijn de zachte temperaturen van de afgelopen maanden de oorzaak dat de komende zomer veel wespen gaan rondvliegen. “De weersomstandigheden zijn tot nu toe ideaal voor koninginnen om een nest te bouwen: zonnig, droog en hoge temperaturen”, aldus de Wageningse wetenschappers. “Als de komende twee weken nachtvorst uitblijft, verwachten we dat relatief veel wespennesten tot volledige ontwikkeling komen.”

De wetenschappers vermoeden dat er gedurende de zomermaanden meer wespen dan gemiddeld zijn. Toch zijn er nog factoren die roet in het eten gooien. Als er weinig voedsel beschikbaar is en als het weer de komende twee maanden tegenvalt, dan valt het aantal wespen mogelijk lager uit.

WIST U DAT…

Het zag er al langer naar uit dat er een wespenplaag aan zat te komen, aangezien de eerste wespenkoninginnen in januari en februari al werden gespot. De laatste keer dat Nederland werd getroffen door een wespenplaag was in 2009.

Bronmateriaal

"Goed weer voor wespenkoninginnen" - Natuurbericht.nl

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd