Heldere vuurbol boven Nederland

Verschillende waarnemers hebben een heldere vallende ster gezien boven Nederland. Mensen uit Vlaardingen, Alkmaar, Soest en Amersfoort zagen rond 20:00 uur een helder object boven de avondhemel. Volgens iemand uit Castricum was het object helderder dan de planeet Venus. Anderen zeggen dat het even helder was als volle maan.

“Hij was groenachtig van kleur en ik zag dat hij uit elkaar brokkelde”, zegt Chris op de website van Hemelwacht. “Hij ging van west naar oost in een boog en had een blauw/groene kleur”, plaatst Marina uit het Noord-Hollandse Laren. “Was het een meteoor of iets anders?” B. Kuyper uit Obdam dacht dat het vuurwerk was. “Het was namelijk erg groot”, zegt hij. Het object had “een lange oranje staart.”

Veel waarnemers schrokken van de vuurbol. “Ik zei nog tegen mijn zus dat er ergens een vliegtuig neerstortte”, vertelt Ingelotte uit Hellevoetsluis. “Ik vond het best angstaanjagend”, onthult Ser uit Zuid-Limburg. Er waren veel mensen die genoten van de gebeurtenis, zoals is te lezen op Hemelwacht.nl.

Wat de exacte oorzaak is van de vuurbol, is niet bekend. Mogelijk zagen waarnemers gisteren een klein ruimtesteentje verbranden in de atmosfeer.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd