Heetste zomer ooit in West-Australië

In West-Australië was het de afgelopen zomer warmer dan ooit. Gemiddeld was het 29,6 graden Celsius: 0,2 graden warmer dan in het seizoen 1997-1998. Terwijl de zomer voorbij is in West-Australië, is de winter afgelopen in Nederland. De afgelopen winter was het in het kikkerlandje kouder dan normaal.

In Perth, de hoofdstad van de staat, regende het de afgelopen drie maanden nauwelijks. Uit data blijkt dat het de droogste zomer was sinds de Australiërs gegevens over het weer begonnen bij te houden in 1897. In december, januari en februari viel er slechts 0,2 millimeter regen.

“De komende drie maanden verwachten we 65 procent kans op minder regen dan normaal”, vertelt weerman Stephen McInerney. “Dus de droogte houdt waarschijnlijk nog wel even aan.”

Extreem weer heeft de publieke angst voor klimaatverandering versterkt. Dit jaar kwamen 173 mensen om het leven bij bosbranden in de staat Victoria. De huidige minister-president van Australië – Kevin Rudd – werd in 2007 gekozen om zijn sterke milieuprogramma. Rudd had een leidende rol tijdens de Klimaatconferentie in Kopenhagen in december 2009.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd