Heeft u ‘ze’ nog gezien?

Wat gisterenavond een lekkere lange, luie naar-de-hemel-turen-avond had moeten worden, is op niets uitgelopen. Sluierbewolking zorgde er op de redactie voor dat de meteorenregen niet te zien was. Gelukkig was dat in andere delen van ons land heel anders, zo is op Twitter te lezen. En dus zijn we nu een tikkie jaloers.

Henriachterkamp probeerde het tussen 3 uur en 3.25 uur en nam er toen vier waar.

Toenwasradio kon in 2,5 uur honderd wensen doen. Tien meteorieten waren bovendien nog eens heel fel.

Ook Leendertdouma behoorde tot de gelukkigen. Hij meldt dat het gisterenavond maar door bleef gaan en dat hij inmiddels door zijn wensen heen is.

Koffieentv had de ogen vanaf 23.00 uur al op de hemel gericht en zag naar eigen zeggen nog voor half twee honderd vallende sterren.

Ook sterrenkundegoeroe Govertschilling hield de sterrenhemel nauwlettend in de gaten. Hij signaleerde er ongeveer één per vijf minuten. En daar waren een paar heel heldere bij.

De vele meteoren waren lang niet voor iedereen weggelegd. Zo wordt er op Twitter ook veel geklaagd. Met name over de straatverlichting en de bewolking die menig feestje wist te bederven. Hoe zat dat bij u? Laat het ons hieronder of op Twitter @Scientias weten!

Bronmateriaal

Twitter

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd