Heeft NASA buitenaards leven ontdekt?

  NASA heeft een persconferentie aangekondigd waarin de organisatie een astrobiologische ontdekking bekendmaakt. Dat klinkt wat saai, maar dat is het zeker niet: astrobiologie gaat namelijk over buitenaards leven. Volgens NASA gaat de persconferentie de wereld van de astrobiologie voorgoed op zijn kop zetten. De persconferentie staat voor donderdagavond gepland.

  De persconferentie wordt donderdag live uitgezonden via NASA Television. De uitzending start rond 20.00 uur Nederlandse tijd. Tijdens de persconferentie komen diverse wetenschappers aan het woord.

  De kans is aardig groot dat NASA een ontdekking heeft gedaan op de maan Titan van Saturnus. Er nemen vier specialisten plaats tijdens de persconferentie. Eén specialist – bioloog Steven Benner – maakt deel uit van het Titan-team van het Jet Propulsion laboratorium en weet veel over de chemische omgeving van de maan van Saturnus. Ook oceanograaf Felisa Wolfe-Simon is aanwezig. Zij schreef onlangs over fotosynthese door middel van arseen. Blogger Jason Kottke vermoedt dat NASA arseen op Titan heeft gevonden en misschien zelfs wel bewijzen voor het bestaan van een soort bacterie op deze maan van Saturnus. Gezien de sprekers lijkt dit inderdaad heel goed mogelijk.

  Wat er precies besproken gaat worden, is onduidelijk, maar op internet wordt al volop gespeculeerd. Velen hopen dat de mensheid toch niet alleen is en we eindelijk een tweede intelligente vorm van leven in het heelal aantreffen. Vooralsnog lijkt dat wat te vroeg gejuicht. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

  Bronmateriaal

  Persbericht NASA

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd