Heb jij een geweldig idee om op Mars te overleven? Vertel het NASA!

  marsbasis

  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft jouw hulp nodig. Loop jij al jaren rond met een briljant idee om een permanente bemande basis op Mars te realiseren? Deel jouw plan met NASA en je maakt kans op een bedrag van minimaal 5.000 dollar.

  Zeven miljard zielen, zeven miljard ideeën. NASA nodigt het publiek uit om ideeën op te sturen over een bemande missie naar de rode planeet. Hoewel je een compleet plan mag opsturen, is het ook prima wanneer je slechts één onderdeel behandelt, bijvoorbeeld de opslag van voedsel of het creëren van zuurstof. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie verzoekt deelnemers om zo innovatief en creatief mogelijk te denken.

  Mars One

  NASA is niet de enige ruimtevaartorganisatie die graag naar Mars wil. In 2027 hoopt Mars One de eerste kolonisten op de rode planeet te zetten. In 2020 vindt de eerste onbemande Mars One-missie naar Mars plaats, gevolgd door een bemande missie.

  NASA wil in de toekomst een bemande basis op Mars opzetten. Deze basis moet zelfvoorzienend zijn, omdat het vrij prijzig is om maandelijks zuurstof en voedsel van de aarde naar Mars te vervoeren. Daarnaast is de afstand tussen Mars en de aarde te groot, waardoor het zeker 500 dagen duurt voordat voorraad bij de rode planeet arriveert. Dit betekent dat kolonisten op Mars zelf groente en fruit gaan verbouwen en wellicht zonnepanelen installeren om energie op te slaan.

  Doordat er de laatste decennia veel ideeën zijn geopperd, ontstaat er tunnelvisie onder wetenschappers. Zij kunnen steeds lastiger ‘out-of-the-box’ denken als het over een basis op Mars gaat. Het publiek heeft daarentegen misschien hele onrealistische of dure ideeën, maar er hoeft maar één topidee tussen te zitten om dit project een kans van slagen te geven.

  Meedoen? Ga naar de website van Innocentive en deel jouw visie!

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd