Hawking: ‘We moeten de aliens mijden’

Eén van ‘s werelds belangrijkste wetenschappers laat zich in een reeks documentaires die volgende maand begint, uit over buitenaards leven. Volgens Stephen Hawking bestaan de aliens, maar doen we er goed aan om geen contact met hen te leggen. Want: ze zouden wel eens gevaarlijk kunnen zijn.

Hawking kan zich niet voorstellen dat aliens niet zouden bestaan. In een heelal met honderd miljard sterrenstelsel met elk honderden miljoenen sterren moet toch veel meer leven te vinden zijn, zo redeneert hij. “De echte uitdaging is: ontdekken hoe aliens precies in elkaar zitten,” meent Hawking.

Volgens de wetenschapper is de kans groot dat de aliens miljoenen jaren als microben op aarde hebben geleefd en zich vervolgens verder ontwikkeld hebben. “We hoeven alleen maar naar onszelf te kijken om te achterhalen hoe intelligent leven zich kan ontwikkelen tot iets waar we liever geen kennis met maken.”

“Ik kan me voorstellen dat ze in grote schepen leven en alle bronnen van hun eigen planeet hebben opgebruikt. Zulke ontwikkelde aliens worden misschien nomaden op zoek naar planeten die ze kunnen veroveren en koloniseren.”

Contact leggen met de aliens is volgens Hawking dan ook een dom idee. “Als aliens ons ooit bezoeken dan denk ik dat dat hetzelfde resultaat heeft als toen Christopher Columbus voor het eerst in Amerika landde en dat kwam slecht uit voor de Amerikaanse Indianen,” zo waarschuwt hij.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd