‘H1N1-vaccin was onnodig en mogelijk gevaarlijk’

 GEZONDHEID  Wolfgang Wodarg, hoofd van de Europese Gezondheidsraad, vindt dat de H1N1-uitbraak zorgde voor “een campagne van paniek”. Daarnaast was het “één van de grootste medicijnschandalen van de eeuw”. Hij beweert tevens dat het ergste nog komt, aangezien de vaccins gebaseerd zijn op kankercellen.

Wodarg denkt dat de uitbraak van de Mexicaanse griep voor één winnaar zorgde: farmaceutische bedrijven. “De paniekcampagne zorgde voor een gouden kans voor laboratoria om geld te verdienen”, legt Wolfgang uit. Hij vindt dat er een onderzoek moet worden gestart naar de rol van farmaceutische bedrijven in het H1N1-verhaal. Eind januari vindt er een spoeddebat plaats in het Europees Parlement.

“We willen alles weten: wie de beslissingen heeft gemaakt, op basis van welk bewijs en hoeveel invloed de farmaceutische industrie had op de uiteindelijke beslissing”, zegt Dr. Wodarg. “Zo is een groep mensen in de Wereldgezondheidsorganisatie nauw verbonden met de farmaceutische industrie.”

Ook maakt Wodarg zich zorgen over de vaccins. “De vaccins zijn te snel ontwikkeld. Sommige ingrediënten zijn niet goed genoeg getest. Zo is de vaccin – ontwikkeld door Novartis – geproduceerd in een bioreactor van verkankerde cellen: een techniek die nooit eerder is gebruikt.” Wodarg meent dat miljoenen mensen onnodig gevaccineerd zijn, met mogelijke gezondheidsrisico’s tot gevolg. Wordt vervolgd?

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd