Grote cholera-uitbraak in Kameroen

Unicef meldt dat meer dan 300 mensen in Kameroen zijn overleden aan cholera. Het is de grootste uitbraak in twintig jaar tijd. Meer dan 4.500 inwoners zijn al verzwakt door de zeer besmettelijke infectie. Het belangrijkste kenmerk van de ziekte is ernstige diarree en uitdroging. Cholera wordt meestal overgebracht via besmet water.

Sinds de uitbraak is begonnen in mei zijn minimaal 331 mensen gestorven aan de infectieziekte. De overheid maakt zich zorgen dat de ziekte zich nog verder verspreidt, aangezien de kinderen deze week weer naar school in Kameroen.

Er zijn dit jaar ook al honderden mensen omgekomen in buurland Nigeria. In Tsjaad ligt het aantal slachtoffers boven de veertig.

Cholera wordt overgebracht via besmet water, dat kan door het drinken van besmet water maar ook door het eten van rauwe vis die in vervuild water heeft gezwommen of door het eten van groente die in besmet water is gewassen. Ook door contact met ontlasting of braaksel van een patiënt kan men besmet worden. Om de ziekte te voorkomen moet men hygiënisch te werk gaan, oppassen met rauw eten, onzuiver water en ijs.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd