Grootste luchtschip ter wereld is klaar om te vliegen

De Bullet 580, het grootste luchtschip ter wereld, is eindelijk opgepompt in het Garrett Coliseum in Alabama. Het schip heeft een lengte van 72 meter en gaat functioneren als satelliet. De Bullet 580 kan gemakkelijk een snelheid bereiken van 130 kilometer per uur. Daarnaast kan het luchtschip gedurende een langere periode in de lucht blijven hangen.

Het duurde meer dan zes uur om het luchtschip volledig op te pompen. “Onze luchtschepen zijn radicaal anders qua design dan traditionele zeppelins”, legt Michael Lawson van E-Green Technologies uit, het bedrijf dat het luchtschip ontwierp. “Wij combineren geavanceerde technologie met een simpele constructie.”

De wanden van de Bullet 580 zijn gemaakt van Kevlar, materiaal dat tien keer sterker is dan staal. Het luchtschip tilt met gemak 900 kilo lading naar een hoogte van ruim 6.000 meter.

Hieronder een filmpje van het oppompproces. Let op de mensen en de auto’s naast het luchtschip om een beeld te krijgen van de werkelijke grootte van de Bullet 580.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd