Groningse wetenschappers creëren gigantisch touchscreen

Wetenschappers van de universiteit van Groningen zijn erin geslaagd om een gigantisch touchscreen te creëren. Dit aanraakscherm is tien meter lang en bijna drie meter hoog. Het scherm is iets gekromd, waardoor de aanwezigheid in een virtuele omgeving wordt versterkt. Hierdoor is de virtual reality-ervaring veel intenser, zo meldt Rijksuniversiteit Groningen in een persbericht.

Het gekromde scherm kan meer dan honderd aanraakpunten in de gaten houden. Stel, honderd mensen drukken tegelijkertijd op het touchscreen, dan weet het systeem precies welke punten er worden aangeraakt. Hedendaagse mobiele telefoons gebruiken meerdere aanraakpunten om slimme moves uit te voeren, zoals bijvoorbeeld inzoomen en uitzoomen door een knijpbeweging te maken met uw vingers.

Het drie millimeter dikke scherm wordt van achteren verlicht door zes HD-projectoren. Daarnaast gebruiken de Groningse wetenschappers zes Optitrack-camera’s, zestien infraroodstralers en duizend LEDs om van het scherm een aanraakscherm te maken.

Hoe dit eruit ziet? Spectaculair! Hieronder ziet u hoe Groningse medewerkers spelen met dit prachtige scherm.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd