Griepepidemie in aantocht

  Geef bacillen nog even de tijd en de eerste griepepidemie van 2011 is een feit. Dat blijkt uit cijfers van de Grotegriepmeting.nl. Vooral in het noordoosten en westen van Nederland snotteren mensen er flink op los. Jongeren lijken het hardst te worden getroffen. En nu iedereen weer naar het werk en school gaat, neemt het aantal griepgevallen alleen maar toe, zo voorspellen experts.

  Volgens Carl Koppeschaar, initiatiefnemer van de online griepmeting, steken verschillende soorten griep de kop op. Het gaat onder meer om de ‘gewone’ griep: influenza B en zware verkoudheid. Ook zouden er mensen zijn met het Mexicaanse griepvirus dat de wereld in 2009 voor het laatst in zijn greep hield.

  Koffiedik
  Hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen, is koffiedik kijken. Koppeschaar maakt zich in ieder geval niet al te veel zorgen over de gevreesde Mexicaanse griep. Hij wijst erop dat risicogroepgevallen ook dit jaar tegen deze vorm van griep zijn ingeënt.

  WIST U DAT…

  …onze lichaamstemperatuur bijna perfect is?

  België
  Overigens zijn de zakdoeken niet alleen in Nederland niet aan te slepen. In België is inmiddels al sprake van een echte epidemie. Vele mensen hebben er griep. Iets meer dan de helft van deze mensen heeft het H1N1-virus, oftewel de varkensgriep, onder de leden. Hoewel deze variant eerder al slachtoffers eiste, geldt ook hiervoor dat het alles lijkt mee te vallen. Het H1N1-virus zou (in ieder geval in België) een mild karakter hebben.

  In Groot-Brittannië slaat de griep ook hard toe. De afgelopen maanden zijn al verscheidene mensen aan de Mexicaanse griep overleden.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd