Gratis navigatie van Google in Nederland

Sinds woensdag hebben navigatiediensten als TomTom en Garmin er een concurrent bij, namelijk Google Maps Navigatie voor mobiele telefoons met het besturingssysteem Android. De dienst geeft stap per stap route-instructies door, en dat allemaal volledig gratis.

De dienst is geïntegreerd in Google Maps en geeft toegang tot actuele kaarten en informatie. Daarvoor gebruikt het de internetverbinding van de mobiele telefoon in kwestie. Op die manier heeft de gebruiker volgens Google steeds de beschikking over de meest actuele gegevens van Google Maps.

Daarnaast kan men ook gebruikmaken van Google Street View, waarna de navigatie automatisch overschakelt op die weergave als de bestemming bijna is bereikt. Het is ook mogelijk zijn om nuttige informatie toe te voegen aan het scherm, zoals bijvoorbeeld pictogrammen met naburige restaurants en tankstations.

Gesproken
Met de turn-by-turn-navigatie krijgen de gebruikers gesproken routeaanwijzingen, zowel voor auto- als wandelroutes. Tevens is men in staat om naar de adressen van Google-contactpersonen te navigeren. Hiervoor zijn echter enkel tekstaanwijzingen beschikbaar, omdat de navigatiedienst nog steeds in een béta-versie verkeert.

De software van Google was eerder al in de Verenigde Staten beschikbaar, maar komt nu ook naar België en Nederland. Om Google Maps Navigatie te downloaden hoeft u enkel naar de Android Market te gaan. De dienst is beschikbaar voor mobiele telefoons met Android 1.6 of hoger.

iPhone?
Google Maps Navigatie is momenteel nog niet beschikbaar voor de iPhone. Het is de vraag of de navigatiedienst van Google ooit het daglicht ziet op het toestel van Apple.

Bronmateriaal

Google

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd