Googlen zonder dat anderen meekijken

  Google’s Street View-auto’s blijken wereldwijd gevoelige informatie te hebben verzameld via onbeveiligde WIFI-netwerken. Dit werd vorige week bekend. Om die fout recht te zetten lanceerde Google dit weekeinde een versleutelde versie van haar zoekmachine.

  Dankzij de versleutelde versie is het onmogelijk voor derden om zoekopdrachten te onderscheppen en voor eigen doeleinden te gebruiken. De zogenaamde ‘SSL-zoekmachine’ werkt via een https-pagina, een beveiligde pagina dus, die toegankelijk is via de internationale domeinnaam: https//www.google.com.

  Na deze recente lancering heeft Google nu ook tijdens de presentatie van Google Search SSL bekendgemaakt om de encryptie toe te voegen aan Google Maps en de zoekmachine voor afbeeldingen. Google voorzag ook alle Gmail-sessies begin dit jaar van een versleuteling, en ook de Docs-dienst werkt via https.

  Mensen die graag hun privacy willen beschermen, gebruiken dus beter de speciale SSL-zoekmachine, hoewel ze moeten weten dat Google nog steeds alle gegevens van haar gebruikers opslaat.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd