Google viert 200ste verjaardag van Robert Bunsen

Zo nu en dan heeft Google een nieuw logo in verband met de geboortedag van een bijzonder persoon of een speciale feestdag. Vandaag een logo met een wetenschappelijk tintje, in verband met de 200ste verjaardag van Robert Bunsen.

Robert Bunsen is vooral bekend geworden door het ontwikkelen van zijn Bunsenbrander. In die tijd was het moeilijk om een gasbrander zonder roet te maken, iets waar wetenschappers naar uitkeken. Robert Bunsen bedacht een manier om een niet-roetende vlam te creëren, namelijk door het gas voor het ontsteken te mengen met voldoende lucht. Hierdoor verbrandt de koolstof in korte tijd tot koolzuur.

WIST U DAT…

…Google in 2010 met een PacMan-logo kwam? Dit logo zorgde voor een wereldwijde schade van 120 miljoen dollar!

De Bunsenbrander is zo gemaakt dat er voortdurend lucht wordt aangezogen en afgevoerd. Zo heeft de brander openingen aan de zijkant, waardoor er voortdurend een mengsel van lucht en gas uitstroomt.

Het Google-logo van vandaag toont de Bunsenbrander van de beroemde Duitse chemicus. Een mooie gelegenheid om Bunsen te eren, een man die veel voor de wetenschap heeft betekend en dat in de toekomst ook nog steeds zal doen!

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd