Google maakt virtuele duik in Great Barrier Reef mogelijk

Vanaf vandaag kunt u vanuit uw luie stoel een duik nemen in het water rondom het Great Barrier Reef. Google Maps lanceert namelijk Seaview: de onderzeese tegenhanger van Streetview. En dat is zeker de moeite waard!

We schreven er in februari, toen de voorbereidingen voor de lancering van Seaview nog in volle gang waren, al over. In samenwerking met onder meer de universiteit van Queensland brengt Google de riffen nabij Australië in kaart.

Nog bezig
Het werk is nog in volle gang. Duikers zijn volop bezig om tot wel 50.000 360 graden panoramabeelden van het rif te maken. Een deel van het rif is echter reeds in kaart gebracht en vanaf vandaag in Google Maps te bewonderen. De rest zal in de loop der tijd worden toegevoegd. Uiteindelijk is het de bedoeling dat mensen een plekje op het rif kunnen kiezen en er een virtuele duik in het water nemen en aan de hand van panoramafoto’s alles bezichtigen.

WIST U DAT…

…robots in de toekomst wellicht kapot koraal gaan repareren?

Doelen
Het op deze wijze in kaart brengen van het Great Barrier Reef heeft meerdere doeleinden. Zo kunnen wetenschappers de beelden gebruiken om een beter beeld te krijgen van de riffen en al het leven dat zich rondom die riffen verzameld heeft. Ook kunnen de beelden zorgen voor een stukje bewustwording bij mensen: met eigen ogen zien hoe bijzonder dit ecosysteem is, is wellicht de beste manier om het in de toekomst te beschermen tegen allerlei gevaren.

Een virtuele duik nemen nabij het Great Barrier Reef? Dat kan hier! Wilt u de expeditie volgen die ervoor gaat zorgen dat we straks het gehele rif vanuit onze luie stoel kunnen bestuderen? Ook dat kan. En wel hier.

Bronmateriaal

"Catlin sponsors Catlin Seaview Survey to understand changes affecting coral reefs" - Catlin.com
De foto bovenaan dit artikel is afkomstig van Google Maps.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd