Google komt met Google TV

Tijdens de jaarlijkse Google I/O conferentie in San Francisco heeft Google bekendgemaakt samen met Sony en Intel Google TV te lanceren, een interactief platform dat is gebaseerd op het besturingssysteem Android, bekend van Google’s smartphones.

Met Google TV wil de zoekgigant het web meer integreren in onze dagelijkse tv-uurtjes. Vanzelfsprekend kunnen gebruikers ook gewoon programma’s en films bekijken en gebruik maken van de opnamefunctie en een programmagids, maar Google is tevens van plan om de kijkers spelletjes te laten spelen, muziek te laten beluisteren en uiteraard websites te bezoeken.

In eerste instantie richt de zoekmachine zich op de Verenigde Staten, waar het in de komende herfst zijn nieuwe product op de markt zal brengen in samenwerking met Sony en Intel, die instaan voor de hardware.

Google is echter niet het eerste bedrijf dat met een zogenaamde internet-tv op de proppen komt. Eerdere pogingen werden ondernomen met NetTV (Phillips) en Inter@TV (Samsung). Beide fabrikanten waren echter niet succesvol, en daar wil Google verandering in brengen.

Bekijk hieronder het introductiefilmpje op YouTube.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd